Reistopper

Toerische bezienswaardigheden / KonakliIn de buurt van Alanya, op ongeveer 15 km, vindt u de druipsteengrotten van Damlatas. Deze adembenemende grotten worden regelmatig bezocht door astmapatiënten (vanwege het hoge vochtgehalte). In de grotten ziet u schitterende stalactieten en stalagmieten van miljoenen jaren oud. Een leuke manier om de omgeving van Konakli te verkennen is met een kameel. Tijdens een kamelentocht kunt u genieten van het prachtige landschap en de gevarieerde flora en fauna van de Turkse Rivièra. Als u niet van kamelen houdt, kunt u ook een ezeltocht maken.

Een spannende excursie is een dag raften in het Taurusgebergte. U volgt een aantal kilometers de rivier en wordt verrast door verschillende stroomversnellingen. Onderweg is er tijd om even te zwemmen en meestal is het eten tijdens deze excursies inbegrepen. Tijdens het raften wordt u begeleid door ervaren gidsen. Ontdekkingen

Het hoogtepunt van een ontspannen excursie is een bezoek aan de hammam (het Turkse badhuis). De hammam is een verwarmd badhuis waar iedereen naartoe komt om het lichaam te verzorgen. Na een uitgebreide scrub- en boenbehandeling volgt vaak een moddermasker of massage. U voelt zich weer als herboren na een bezoek aan het Turkse badhuis! Een boottocht langs de Turkse Rivièra is een absolute aanrader. Tijdens de tocht stopt u regelmatig in mooie baaien voor bezienswaardigheden of om te zwemmen en te snorkelen. Met een beetje geluk ziet u nog dolfijnen.

Het weer in Konakli

Top reisaanbieders


1
logo1

Konakli vanaf € 375,-

2
logo5

Konakli vanaf € 399,-

3
logo3

Konakli vanaf € 345,-

4
logo3

Konakli vanaf € 415,-

5
logo3

Konakli vanaf € 349,-

6
logo3

Konakli vanaf € 445,-